Cara Nak Buat Kek Gula Hangus
Masukkan 4 biji telur ke dalam mangkuk dan kacau sebati dengan susu pekat. 400 gram gula pasir.
Pin On Resipi Kuih Tradisional
Buat yang menyukai makanan manis pasti tidak menolak andai dihidang kek sarang semut atau kek gula hangus.
. Panaskan periuk kecil dengan api sederhanaMasukkan gula dan masak hingga hangus hangus bukan hangit 2. Tak susah pun nak buat. Air kukus perlu cukup penuh ye bukan paras vawah je baru haba kukus tu cukup panas nak gebukan kek atau.
Walaupun bukan chef boleh la nak puas kan anak tekak suami dan anak-anak hihi. Kek gula hangus ni ada juga yang panggil sarang semut. Jom lihat cara membuatnya.
Masukkan air panas dan. Cara buat kek gula hangus kukus. Cara penyediaan resepi apam gula hangus.
Di bawah ini ita terangkan cara dan kaedah ita buat. Cara buat kek gula hangus kukus. Bisik ita dalam hati.
Cara buat kek gula hangus kukus. Resepi Kek Gula HangusUntuk maklumat lanjut resepi. Yang penting tak perlu peram adunan jimat masa.
Jangan lupa tekan butang loceng untuk dapatkan notification video baru saya Thank you Resepi kek gula hangu. Cara yang saya gunakan tidak perlu peram 4 jam kerana method campuran suhu panas air gula karamel bersama dengan telor susu yang sejuk. 3 sudu makan marjerin.
Pukul telur jgn terlalu kuat kemudian masukkan susu pekat esen vanila dan tepung serta soda bikarbonat yang telah diayak. Masak gula dengan api sederhana hingga hangus. Ini antara kek jualan sampingan saya yang paling mudah nak buat.
Satukan bahan A ke. 1 cawan gula pasir. Lepas siap putar dah boleh bakar.
Kalau letak air jadi kek kukus. Bahan - bahan untuk membuat kek gula hangus kukus. Resepi Kek Gula Hangus.
Walaupun tak peram sarang pada kek tetap cantik elok. Air kukus perlu cukup penuh ye bukan paras vawah je baru haba kukus tu cukup panas nak gebukan kek atau apam. Bentuknya yang unik dan tekstur yang kenyal menjadikan.
2 camca besar mentega. Komen untuk next videoNew Videos Alternatif Photoshop Software design untuk noobs. Masukkan tepung dan baking soda.
Ita peram 5 jam. 4 biji telur gred B. 1 cawan air panas.
Banyak resepi saya pernah cubaresepi ni yang paling mudah rasa sedap yg penting gula jangan terlampau. Untuk dapatkan kek yang banyak jalur sarangnya dalam keadaan cantik dan gebu adunan kek akan diperap dulu selama 1 jam sebelum dibakar. Kalau tak jadi jugak ita tak nak lagi buat kek ni.
Jangan lupa Like Subscribe Share dan Comment. 1 cawan tepung gandum. Kacau untuk sebatikan sahaja 4.
Cara Nak Buat Kuih.



Comments
Post a Comment